Nieuws

PERSBERICHT

NK Skateboarden junioren 2017

Nederlandse skateboardtalenten strijden in nieuw skatepark Amsterdam

9 en 10 september vindt het Nederlands kampioenschap skateboarden voor junioren plaats in Amsterdam. In het fonkelnieuwe skatepark NOORD; de plek waar skateboardend Amsterdam al lang op wachtte.

Skateboarden snel groeiende sport

Het skateboardniveau van de Nederlandse jeugd én de populariteit van de sport groeit enorm. Jonge Nederlandse skateboarders scoren hoog op internationale wedstrijden en doen het goed op mondiaal niveau. In steden door het hele land kiezen steeds meer kinderen voor skateboardlessen als sportbeoefening. Mede doordat skateboarden in 2020 een Olympische Sport (Tokyo) wordt, wordt skateboarden als wedstrijdsport steeds groter en dat opent nieuwe deuren voor jong talent.

Skateboarden populaire lifestyle

Maar niet alleen de sport, ook de skateboard-lifestyle staat behoorlijk in de schijnwerpers. In films, commercials, modemagazines voor kinderen of jongeren: skateboards kom je tegenwoordig overal tegen.

Het NK Junioren

Na 14 veelbelovende voorrondes in skateparken door het hele land, is het 10 september tijd voor de ‘grand finale’ voor jongeren van 11 tot en met 16 jaar. Van de 500 jongeren die meededen aan de voorrondes, hebben 60 skateboarders zich geplaatst voor de finale. Ze zullen strijden om de titel Nederlands skateboardkampioen 2017. Op 9 september is het NK voor ‘rookies’ (tot en met 10 jaar) en voor meisjes tot en met 16 jaar.

De wedstrijd

-Er zijn drie categorieën: rookies 0 t/m 10 jaar, meisjes en junioren 11 t/m 16 jaar

-de skateboarders rijden ‘runs’ waarbij de officiële jury van de Skateboard Federatie Nederland iedere skateboarder met punten beoordeeld.

-In een afvalrace gaat een steeds kleiner aantal skateboarders door tot de uiteindelijke finale.

-De beste drie boarders gaan naar huis met een trofee en prijzenpakket.

-De finales van de Rookies en de meisjes worden op zaterdagmiddag 9 september gereden. De ‘grand’ finale van de Junioren (tot en met 16 jaar)  is op zondagmiddag 10 september.

Met vriendelijke groet,

Henno Oldenbeuving en Patrick Moelaert

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Je bent van harte welkom om verslag te doen van dit vette evenement.

Het adres van skatepark NOORD is: Aambeeldstraat 12, Amsterdam

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Henno Oldenbeuving: 06 21445788,

henno.beet@gmail.com.

Of kijk op de Facebookpagina van het NK junioren , of de film met sfeerverslag van een vorig jaar.